Christel & Dennis over Engeland, The Scallop en het grootste geluk

31 oktober 2020 om 12:05 uur · Christel Ruijgrok · Blog


De single Alles van Christel & Dennis is uit, dus een mooi moment om terug te blikken hoe het ontstaan is. Daarvoor gaan we terug naar januari 2020 naar het Engelse kustplaatsje Aldeburgh.

De gelukkigen onder ons die Aldeburgh hebben bezocht, zullen het direct herkennen: The Scallop. Het is een idyllische plek, zeker bij een stralende zon en een prachtige blauwe lucht op een koude winterdag in januari. Dit is de plek waar de inspiratie lag voor ons nummer Alles, dat in oktober 2020 is uitgebracht.


De mooiste plek op aarde

Engeland is voor Dennis en mij een bijzondere bestemming, waar we graag zo vaak mogelijk verblijven. Tijdens een bezoek aan het Engelse Suffolk, begin 2020, ontstond het idee voor het nummer Alles. Wat maakt Engeland nu zo bijzonder? In Engeland voel ik me meer dan waar ook ter wereld thuis. Voor mij is het de mooiste plek op aarde. De typische Engelse dorpjes, de leuke huisjes en winkels, de mooie Engelse country roads en het Britse accent. Ik hou er allemaal enorm van. En oh, ja, niet te vergeten de scones! Als ik in Nederland ben, heb ik regelmatig heimwee naar Engeland. Dan voel ik me leeg en zeg ik tegen Dennis: "Wanneer gaan we weer?"

Dennis vindt Engeland vooral bijzonder omdat het zo dichtbij is, maar toch zo anders voelt. Zodra je aan land komt, waan je je in een andere wereld. Britten doen nu alles net even anders. Dat maakt het een verrassende bestemming.

Meer over ons bezoek aan Suffolk kun je ook horen in onze podcast Christel & Dennis On Tour.

Waar ligt Aldeburgh?

Aldeburgh is een kustplaats in het oosten van Engeland in het graafschap Suffolk met ongeveer 2.800 inwoners. Vanuit Nederland is het bereikbaar via de ferry van Hoek van Holland naar Harwich. Vanuit Harwich rij je in iets meer dan een uur naar Aldeburgh.

Wat is The Scallop van Aldeburgh?

The Scallop (schelp) is een 4-meter hoog monument op het strand van Aldeburgh in Engeland. Het is een eerbetoon aan componist Benjamin Britten. Op The Scallop staat de volgende tekst: "I hear those voices that will not be drowned".


Kleurrijke huizen in het Engelse Aldeburgh. Foto: Christel Ruijgrok

De schelp in Aldeburgh

Op de cover van de single Alles staat een grote, handgetekende schelp. Het is "The Scallop" uit het Engelse plaatsje Aldeburgh (spreek uit: Oldebrah). In deze kustplaats in het oosten van Engeland tref je kleurrijke huisjes en een knusse winkelstraat. Ook is er een prachtig kiezelstrand, dat genoemd wordt in het nummer Alles: "Zomaar een dag, ik kijk en tel. Staar ik naar de kiezels op het strand."

Op dit kiezelstrand staat The Scallop te stralen, een 4-meter hoge schelp. Het is een indrukwekkend gezicht, zeker op de prachtige, heldere winterdag, toen wij er waren. Toen ons nummer Alles af was, wisten we direct dat we nog iets met The Scallop wilden doen. Dennis heeft hem getekend en zo kwam hij op de cover van onze single.

Foto en illustratie van The Scallop uit Aldeburgh. Foto: Christel Ruijgrok

The Scallop in Aldeburgh, Engeland. Foto: Christel Ruijgrok

Hier ligt het grootste geluk

Voor de een ligt het grootste geluk ver weg. In Nieuw Zeeland, New York of de Malediven. De ander vindt ultiem geluk dicht bij huis en is gewoon het aller gelukkigst in de plaats waar hij of zij woont. Misschien klinkt Engeland als een verrassende bestemming als antwoord op de vraag: Waar ligt jouw grootste geluk? Maar wij vonden het daar.

Christel bij een telefooncel in Framlingham, Engeland. Foto: Dennis Geurts

Dennis bij de pier in Southwold, Engeland. Foto: Christel Ruijgrok

De foto's

Onlangs werd ik benaderd door Fotofabriek met de vraag om een set retroprints te testen. Hiervoor heb ik foto's laten afdrukken van ons laatste bezoek aan Engeland, begin 2020, vlak voor de lockdown. Ja, je kunt bij Fotofabriek ook een mondkapje bedrukken, maar dat terzijde. We kregen acht foto's toegestuurd, waarbij het retro-effect hem zit in het witte frame om de foto's. De foto's zijn erg mooi en lenen zich prima voor bijvoorbeeld een fotoalbum of scrapbooking.

Op de foto's zie je het kiezelstrand van Aldeburgh, The Scallop en de schilderachtige huizen. De foto van Christel bij de Britse telefooncel is genomen in Framlingham. En Dennis staat bij de pier van Southwold. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen in Engeland om eens te bezoeken.

Set retroprints van Fotofabriek. Foto: Christel Ruijgrok

Luister naar Alles

Sinds 27 oktober 2020 staat Alles van Christel & Dennis op o.a. Spotify, Apple Music en YouTube. Luister dus snel!

Laat een reactie achter
Ja, dat zou leuk zijn! Waar ligt jouw grootste geluk? Of ben je misschien ook wel eens in Suffolk geweest en herken je iets uit deze blog? Laat het ons weten in een reactie op dit bericht. Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat je vindt van ons nummer Alles. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen en je mening met ons wilt delen!


Maria Dit is mijn getuigenis over hoe ik uiteindelijk lid werd van de nieuwe wereldorde, Illuminati, nadat ik nu al meer dan 2 jaar probeerde lid te worden, maar oplichters meerdere keren geld van mij afpakten. Ik ben al zo lang op zoek om me bij de Illuminati aan te sluiten, maar oplichters blijven mijn geld afpakken tot begin dit jaar, toen ik Lord Felix Morgan online ontmoette. Ik nam contact met hem op en ik legde hem alles uit en hij adviseerde de gebruikte registratie en ik betaalde voor de groot lid om mij op weg te helpen en ik werd ingewijd in de Wereldorde en ik ontvang de som van $ 1.000.000 dollar nadat mijn initiatie was voltooid. Ik ben erg blij! En beloof het goede werk van Lord Felix Morgan te verspreiden. Als je geïnteresseerd bent om vandaag nog lid te worden van de nieuwe wereldorde Illuminati, neem dan vandaag nog contact op met Lord Felix Morgan. Hij is je beste kans om lid te worden van de Illuminati waar je altijd naar verlangt. Neem contact op met Lord Felix Morgan E-mail: Illuminatiofficial565@gmail.com of WhatsApp +2348055459757
24 maart 2024 om 11:32 uur ·
Riet Weer bijzonder dit persoonlijke verhaal. Ik heb alles gehoord en kan de tekst nu beter plaatsen. Mijn geluk is naast gewoon thuis met Rob en kattenbeesten Sammie en Loulou en de tuin Schotland en specifiek Lochem Lomond. Dat is zo mooi. En Runrig, favoriete rockband uit Schotland heeft er een lied over. Bedankt voor het delen
02 november 2020 om 10:11 uur ·
Dennis Zo zie je maar dat geluk voor iedereen anders is, maar prachtig is als je het eenmaal gevonden hebt 😀
02 november 2020 om 18:00 uur
Marie-José Heel leuk om te lezen dat Engeland het helemaal voor jullie is. Dat daar het idee voor jullie lied is ontstaan En het resultaat mag er zijn.👍👍👍👍
31 oktober 2020 om 21:22 uur ·
Dennis Dank je wel. We zijn zeer tevreden over het eindresultaat.
02 november 2020 om 18:01 uur

nieuwe foto's

Scallop

The Scallop is een prachtig kunstwerk op ... meer
Aldeburgh, Suffolk
Engeland

Valletta, hoofdstad van Malta

Dit is het uitzicht vanuit Sliema op Val ... meer
Valletta
Malta

Heliostaat Maankwartier

De nieuwe stationsomgeving van mijn woon ... meer
Heerlen
Nederland
© 2024 Christel & Dennis · Als je gebruik maakt van deze site ga je akkoord met cookies, die dienen ter verbetering van de gebruikservaring van deze site.

Leuke website

Christel & Dennis is een leuke website met muziek, blogs, foto's, recepten en dingen om te doen. Luister naar muziek, lees de leuke verhalen en bekijk de inspirerende foto's. Houd je van koken of bakken? Dan zijn er voor jou heerlijke recepten. Op de leuke website Christel & Dennis is van alles te beleven!