Nieuw en oud in Warschau

02 mei 2020 om 14:17 uur · Dennis Geurts · Foto's
De meeste mensen die een citytrip naar Polen boeken, gaan naar Krákow. Niks mis mee, heb ik ook gedaan, maar de hoofdstad is ook zeker de moeite waard. Ik was hier tijdens een weekend voor Pasen, maar het was behoorlijk koud (-15C) Gelukkig sliep ik in het uiterst luxeuze Marriott hotel op de 39e verdieping. Elke ochtend werd ik wakker met het uitzicht op de foto. Links het nieuwe gedeelte van Warschau waar de ene na de andere wolkenkrabber verrijst. Rechts het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een imposant, typisch Sovjet-gebouw dat de Polen cadeau kregen van Josef Stalin. Een inmiddels behoorlijk besmet cadeau, elke verwijzing naar de Russische dictator is dan ook verwijderd van het gebouw. Je kunt er ook naar binnen om toch nog een beetje die typische megalomane sfeer te proeven.

Warschau
Polen


Niet Manhattan, maar Mainhattan Mijn eerste indruk van Frankfurt am ... meer weergeven
0
Heliostaat Maankwartier De nieuwe stationsomgeving van mijn ... meer weergeven
0
Verdwaald in IJsland Je kunt IJsland helemaal rondrijden ... meer weergeven
0
Villa op de rots Is het Zuid-Frankrijk? Italië? Nee ... meer weergeven
0
Griekse likeuren in alle kleuren Misschien niet de meest authentieke ... meer weergeven
0
Sky Garden Londen De meeste mensen die Londen bezoeke ... meer weergeven
0
Pelikanen voeren in The Entrance Bij Lake Tuggerah in The Entrance v ... meer weergeven
0
Port en Porto Portwijn en de Portugese stad Porto ... meer weergeven
0
Valletta, hoofdstad van Malta Dit is het uitzicht vanuit Sliema o ... meer weergeven
0
Uitzicht over het strand van Nazaré Een fantastisch uitzicht over Nazar ... meer weergeven
0
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Zodat je niets hoeft te missen. Nu aanmelden
Alle foto's op deze pagina zijn eigendom van Christel & Dennis. De foto's zijn uitsluitend op aanvraag te gebruiken en/of delen voor commerciële doeleinden. Voor niet-commerciële doeleinden is delen toegestaan onder vermelding van: Christel & Dennis, www.christelendennis.nl. Heb je vragen over het gebruik van foto's?
Neem contact op

© 2024 Christel & Dennis · Als je gebruik maakt van deze site ga je akkoord met cookies, die dienen ter verbetering van de gebruikservaring van deze site.

Leuke website

Christel & Dennis is een leuke website met muziek, blogs, foto's, recepten en dingen om te doen. Luister naar muziek, lees de leuke verhalen en bekijk de inspirerende foto's. Houd je van koken of bakken? Dan zijn er voor jou heerlijke recepten. Op de leuke website Christel & Dennis is van alles te beleven!